top of page

Kulttuuriuutiset maanantai 31.5.21

Mitta on täysi – kulttuuri- ja tapahtuma-alan mielenilmaus pidetään Eduskuntatalon edessä Helsingissä torstaina 3.6. kello 12-14


Mielenilmaus on kulttuuri- ja tapahtuma-alan työntekijöiden järjestämä tapahtuma. Mielenilmauksen osallistujat haluavat välittää seuraavat asiat Suomen hallitukselle:


  • Tapahtumia pitää saada järjestää välittömästi. Tapahtumajärjestäjät osaavat toimia koronaan liittyvien rajoitusten mukaan.


  • Freelancerit ovat menettäneet koronan aikana paljon tuloja. Freelancerit vaativat koronan vuoksi korvauksia, ja korvaukset pitää maksaa välittömästi. Tapahtumajärjestäjien pitää saada koronan jälkeen taloudellista tukea, että he voivat käynnistää toimintansa uudelleen.


  • Lisää rahaa kulttuurille. Kulttuurin osuuden pitää olla vähintään 1 % valtion budjetista.


  • Freelancereiden työsuhteet selkeiksi. Työntekijöille, jotka toimivat freelancereina, pitää tarjota parempaa turvaa työsuhteissa.


Nähdään keskiviikkona!


Banksyn katutaidetta ja Erehtyminen-nykytaidenäyttely Mäntässä


Maailman kuuluisimman katutaiteilijan Banksyn teoksia on esillä Taidemuseo Göstassa Mäntässä 10.10.2021 asti. Näyttelyn nimi on BANSKY. A VISUAL PROTEST. Näyttelyssä on esillä yli 100 teosta. Suomessa ei ole aiemmin nähty näin laajaa Banksyn tuotantoa. Näyttelyn kuraattorina on toiminut italialainen Gianni Mercurio, joka on pop- ja katutaiteen asiantuntija.


Näyttely on ilmainen. Varaa lippu etukäteen, sillä koronarajoitusten vuoksi vieraiden määrää rajoitetaan.Mäntän kuvataideviikot on Suomen laajin nykytaiteen kesänäyttely. Vuoden 2021 teemana on Erehtyminen / To Err Is Human. Näyttely on avoinna 13.6.-31.8. Näyttelyssä on esillä 47 taiteilijan teoksia. Näyttelyn on kuratoinut Kanadasta kotoisin oleva Anna Ruth, joka on saanut palkintoja usean taidetapahtuman järjestämisestä.Savonlinnan Oopperajuhlat on peruttu - oopperan tilalla esitetään konsertteja


Savonlinnan Oopperajuhlat on yksi kesän klassisen musiikin kohokohdista Suomessa. Koronan takia Oopperajuhlia ei pidetä vuonna 2021. Matkailijoille, jotka rakastavat musiikkia, on tarjolla muuta ohjelmaa, esimerkiksi Karita Mattilan konsertit sekä Timo Mustakallio -laulukilpailu. Oopperajuhlat toivovat, että asiakkaat, jotka ovat ostaneet lipun oopperaan, siirtävät lippunsa vuoteen 2022.3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page